2018.

06.23. - 09.07.

Hírek

62. Nemzetközi Dunatúra

 

Kedves égi és új TIDesek, még nem TIDesek, de azért vizesek,
kedves családtagok!

 

Szeretettel meghívunk 2016. november 12-én tartandó TID-es gálavacsoránkra. A 2017-es, 62.TID bemutatása mellett szeretnénk lehetőséget biztosítani a hazai és határon túli TID-es túratársak találkozására. A különböző szakaszokat tervezgetők számára, hogy egymásra találjanak, és a még nem TID-eseknek, hogy jobban megismerjenek minket.

 

A várható hűvösre való tekintettel, idén is egy, a hetesnél is nagyobb hajóval készülünk. Rendezvényünk helyszíne, az akár 200 fő befogadására is alkalmas, elegáns étteremmé átalakított Gróf Széchenyi lapátkerekes rendezvényhajó.

 

 

 

A hajóút és a vacsora ára 10.000 HUF

 

Az összeget a helyszínen, a hajóra lépéskor, készpénzben kell kifizetni. TID-résztvevők, barátok, családtagok, érdeklődők, MKKSZ, MTSZ-tagok 50% kedvezményben részesülnek, így előzetes regisztráció esetén 5.000 HUF fizetendő.

 

A hajó 17.00-kor indul és 19.30-kor köt ki.

 

A ki- és beszállás a Margitszigeten, az Árpád-híd alatt, a Pest felőli oldalon lesz.

 

A Gróf Széchenyi Rendezvényhajó egyaránt megközelíthető gépjárművel és tömegközlekedéssel. Autóval az Árpád-hídon keresztül a margitszigeti lehajtón át érkezünk a szigetre és a helyi fizető parkolót vehetjük igénybe. Tömegközlekedés esetén a 26-os busszal érkezhetünk, amely a Nyugati pályaudvartól indul.

 

A hajó fűtött, zárt terű. A hajón a dohányzás tilos. Jó idő esetén rendelkezésre áll egy külső fedélzet is. Hajóutunk idejét azért választottuk az esti órákra, hogy a vacsora hátterének Budapest kivilágított nevezetességei szolgálhassanak. Így vizes nyelven szólva lehúzunk egy nyolcast, fölfelé megkerülve a Margitszigetet, majd a Budai vár, és a Lánchíd alatt lecsurogva, a Kopaszi gát előtt fordulunk vissza. Hegymenetben a vízről csodálhatjuk meg a Parlament épületét.

 

 

A „szezonban” sokszor egyedül kelünk útra, türelmes társunkat, és hűséges segítőinket hátrahagyva. Itt van hát az alkalom, hogy szeretteitekkel-barátaitokkal együtt hajózzatok végig a kivilágított Budapesten.

Megköszönve nekik (is) az eddigi támogatást, és egyben elkezdve a jövő év szervezését.

 

MENÜ

Aperitif

Erdélyi házi pálinka / száraz pezsgő

Leves

Tárkonyos szárnyasragu leves

Főétel

Konfitált kacsacomb aszalt szilvás párolt káposztával,

hagymás tört burgonyával

Desszert

Túrótorta eper chutney-val

 

"Verj hidat, ne éket,
Emberek, népek, Ég és Föld közé!"

 

Kérem, jelentkezéseiteket az info@tid.hu címre küldjétek

 

Sportbaráti üdvözlettel:

Fejérvári Gábor - TID